06 20 46 06 85

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken geeft zes gemeenten in Groningen miljoenen voor het aardgasvrij maken van huizen. In totaal is er 120 miljoen beschikbaar voor proefprojecten in 27 gemeenten.

Er gaat geld naar projecten in OpwierdeZuid in Appingedam, Delfzijl Noord in Delfzijl, naar de stad Groninger wijken Paddepoel en Selwerd, Loppersum (voor projecten in ‘t Zandt, Westeremden en Loppersum), Pekela (Boven Pekela en de Doorsneebuurt) en Oldambt (Nieuwolda en Wagenborgen). Ook de gemeente Assen krijgt een bijdrage, net als de vier grote steden.

De exacte bedragen en voorwaarden worden later bekend gemaakt. In totaal hadden 74 gemeenten een aanvraag ingediend. De bedoeling is dat de projecten die nu worden uitgevoerd er voor zorgen dat er kennis en ervaring wordt opgedaan met het aardgasvrij maken van huizen.

Regeerakkoord
In het regeerakkoord staat dat er voor het einde van deze kabinetsperiode elk jaar zo’n 30.000 tot 50.000 woningen aardgasvrij moeten worden opgeleverd. Nieuw te bouwen huizen waarvoor na 1 juli een bouwvergunning wordt aangevraagd, moeten in principe al aardgasvrij zijn.

 

datum | 1 oktober 2018

bron | www.dvhn.nl