06 20 46 06 85

Professor Ad van Wijk, bekend als waterstof-ambassadeur, blijft betrokken bij de waterstof-ontwikkkelingen in Noord-Nederland. Van Wijk is deze maand in dienst getreden van de New Energy Coalition, waar hij werkt aan de opdracht op de positie van Noord-Nederland als waterstofregio te behouden en verder te versterken.

De deeltijd-professor Future Energy Systems aan de TU Delft was al enige tijd via de Noordelijke Inovatie Board (NIB) bezig met de ontwikkeling van een noordelijke waterstof-economie.

Van Wijk wordt gezien als de ideale ambassadeur.                                                                                                                               De New Energy Coalition heeft samen met de Gasunie Van Wijk voor langere tijd vastgelegd, want men ziet in hem vanwege zijn recente verleden de ideale ambassadeur.Van Wijk gaat werken aan een zogenoemde roadmap (routekaart), waarin adviezen, subsidies en wet- en regelgeving (vooral de benodigde aanpassingen) aan de orde komen.

Hij werkt ook een thematisch programma om de vele waterstofprojecten in Noord-Nederland op gang te krijgen. Van Wijk heeft zich de afgelopen anderhalf jaar via de NIB bewezen als voorstander van een noordelijke waterstofeconomie. Hij beschikt over het benodigde netwerk en kennis om de noordelijke ambities waar te maken.

‘Zijn komst is een belangrijke stap om waterstof verder te ontwikkelen’
Gertjan Lankhorst, algemeen directeur van de New Energy Coalition, is verheugd over de komst van Van Wijk. ,,Het is mooi dat hij zijn inspanningen bij ons kan voorzetten. Zijn komst is een belangrijke stap om Groningen verder te ontwikkelen als hét kennsicentrum van de energietransitie.’’ Van Wijk was niet voor commentaar bereikbaar.

New Energy Coalition is de kennis- en netwerkorganisatie voor energietransitie, waarin Energy Valley, Energy Academy en Energy Delta Institute zijn opgegaan.

 

Bron | www.dvhn.nl/economie

Datum | 11 september 2018